Integritetspolicy

Cookie- och sekretesspolicy på Husgiganten.se

Introduktion
När du besöker vår webbsida samlas information om dig, som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll samt för att relevansen av annonserna som visas på sidan. Om du inte vill att informationen ska samlas in, bör du radera dina cookies (se instruktioner) och avstå för vidare användning av hemsidan. Nedan har vi utarbetat vilken information som samlas in, dess syfte och vilka tredje parter som har tillgång till den.

Cookies
Webbsidan använder “cookies”, vilket är en textfil, som lagras på din dator, mobiltelefon och dylikt för att känna igen dig, komma ihåg inställningar, utföra statistik och justera annonserna. Cookies kan inte innehålla skadliga koder som t.ex. virus.

Det är möjligt att radera eller blockera cookies. Se instruktioner: http://minecookies.org/cookiehandtering

Om du tar bort eller blockerar cookies kan annonserna bli mindre relevanta för dig dessutom visas oftare. Du kan även riskera att webbplatsen inte fungerar optimalt och att det finns innehåll som du inte har tillgång till.

Webbsidan kan även innehålla relevanta cookies från andra parter, vilka kan variera i omfattningen:

  • Google Analytics

Personlig information

Betaling
För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalsätt behöver vi dela vissa av dina personuppgifter till Klarna, så som kontakt- och orderinformation, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig.

Mer information om Klarna kan du hitta här

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas dataskyddspolicy.

Allmänt
Personlig information är all slags information som kan beskriva dig. När du använder vår webbsida samlar vi in och hanteras en viss information. Det kan t.ex. vara när du utforskar vårt utbud, anmäler dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som en användare eller prenumerant, använder tjänster eller gör inköp via webbplatsen.

Vi samlar in och hanterar följande typer av information: ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk position, samt vilka sidor som du klickar på (interessen). I den mån som du själv ger ett uttryckligt samtycke till detta och anger informationen själv behandlas även följande: namn, telefonnummer, email, address och betalningsinformation. Det sker vanligtvis i samband med att skapa ett konto eller vid ett köp.

Säkerhet
Vi behandlar dina personuppgifter säkert och konfidentiellt i enlighet med gällande lagar, inklusive persondataförordningen och dataskyddslag.

Din information kommer endast att användas för det syste som den samlades in för och kommer att raderas när detta syfte är uppfyllt eller inte längre relevant.

Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att förhindra att din information av misstag eller olagligt raderas, publiceras, förloras, förringas eller blir tillgänglig för obehöriga personer, missbrukas eller på annat sätt behandlas i strid mot lagen.

Syfte
Informationen används för att identifiera dig som användare och visa de annonserna som sannolikt är mest relevanta för dig, för att registrera dina inköp och betalningar samt att kunna leverera de tjänsterna som du har begärt t.ex. att skicka ett nyhetsbrev. Dessutom använder vi information för att optimera våra tjänster och innehåll.

Lagringsperiod
Informationen lagras under den tidsperioden som tillåts enligt lag och vi tar bort information som inte är nödvändig längre. Tidsperioden beror på vilken typ av information och anledningen av lagringen. Det är därför inte möjligt att ange en generellt tidsram om när informationen raderas.

Utlämning av information
Data om din användning av webbplatsen, vilka annonser du se och eventuellt klickar på, geografisk position, kön och ålderssegment etc. vidarebefordrar till tredje part i den utsträckning som information finns tillgänglig. Du kan se vilka tredje parter, som är inblandade, i avsnittet om “Cookies” ovanför. Informationen används för att rikta relevans annonsering.

Dessutom använder vi även tredje parter för lagring och behandling av data. Dessa behandlar informationen enbart på våra vägnar och den får inte används för eget bruk.

Utlämning av personlig information som namn och email etc. sker enbart om du har gett ditt samtycke. Vi använder endast databehandlare i EU eller länder som kan ge din information ett adekvat skydd.

Insikt och klagomål
Du har rätt att informeras om vilka personuppgifter, vi behandlar om dig i ett standardformat (dataportabilitet). Du kan dessutom när som helst invända mot att informationen används. Du kan även återkalla ditt samtycke av att informationen om dig behandlas. Om den informationen som behandlas om dig är felaktig har du rätt att få den korrigerad eller raderad. Förfrågningar om detta kan göras till: mail@hjemmets.dk. Om du vill klara på vår behandling av dina personuppgifter kan du även kontakta Datainspektionen.

Om du inte längre till att vi ska behandla din information eller att vi ska begränsa behandlingen av dina personuppgifter, kan du även skicka in en begäran till ovanstående emailaddress.

Utgivare
Webbplatsen Husgiganten.se ägs och publiceras av:
Go Click Ventures ApS
Rugbjergvej 6
7490 Aulum
Danmark
CVR: 42256188